Saturday, June 30, 2007

Pa, nemoj.. Kad te lepo molim..



"..Jednom, kad je zadremala, preturajući joj krišom po recima, kao po tašni, slučajno sam nabasao na neke male, nepotrebne laži, i te noći je tamna senka slutnje prvi put nadletela moje snove. Znao sam da to uzima jednom za uvek, Laž je teška droga, sa te igle se još niko nije skinuo.." Balašević

Zašto? Pa, eto zato..

"Ništa nemam osim uverenja da sam častan, ako i to izgubim, biću ruševina."

M.Selimović

Derviš i Smrt...

"Mi smo ničiji. Uvijek smo na nekoj međi, uvijek nečiji miraz. Vjekovima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ko smo. Živimo na razmeđu svjetova, na granici naroda, uvijek krivi nekome. Na nama se lome talasi historije kao na grebenu. Otrgnuti smo, a neprihvaćeni. Ko rukavac što ga je bujica odvojila od majke pa nema više ni toka, ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. Drugi nam čine čast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo. Nesreća je što smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje, a sve se plaća pa i ova ljubav.."

Meša Selimović

Monday, June 25, 2007

Stranger..




Ti..

Tvoji prsti poput nestašnog dečaka trče mojim usnama, obrazima, kosom.. Praviš krivudave linije da ih bojiš tvojom plavom… i crnom i belom.. I negde u snu mi proletiš mislima ostavljajući tragove jasne i duboke..

Šaraš mi snove, šaraš!! Ti si jedan mali bezobrazni Sanjar.

Kao da te nije briga što se sutra radi. Kao da svet stane dok nepogrešivo, svaki put, utisneš svoj poljubac na moje usne..
I noći.. Tako beskrajno kratke dok želim da traju.. Tvoj miris golica moja čula.. Na slepoočnici osećam šarene leptire što ih šalješ meni pred spavanje.. A ne znaš.. Ja ih čuvam u grudima do našeg susreta, a oni, kad te ugledaju, toliko jako zalepršaju svojim tanušnim krilima, da pomislim kako će mi iščupati srce u pokušaju da ti dolete.. i spustiti ga na tvoj dlan.. Veruj, ja se tako nevino, dečije, plašim šta bi sa njim mogao učiniti..
Pa, poludim, kao stari, odbačeni mornar i sklupčam ti se na krilu u želji da osetim talase i taj miris mora koji širiš oko sebe..

Ma, Ti si jedno divno plavooko čudo.. Zaronim u tvoje oči kao u nebo i dišem i dišem.. naprosto te dišem dok me ne ostaviš bez daha.. Onda ti tako malaksala padnem u naručje i želim dugo, dugo da ostanem tu, tako zaštićena, ušuškana.. dok kroz trepavice posmatram kako me pokrivaš pogledom..
 
follow me on Twitter